Liste des peissouns

De Wikipedia
Sauter à la navigation Sauter à la recherche
Latîn La couleu d'Jèrri La couleur dé Guernési La bannyire de S. Olav
cheurque hau
Abramis brême
Acipenser sturio esturgeon
Alopias vulpinus r'naûd, èrnaûd, èrnard, r'nard
Alosa fallax flyînte, minnistre
Ammodytes lanceolatus lanchon, vèrt lanchon, lance, touoche, louoche lànchaon, vaert lànchaon launchoun
Ammodytes tobianus lanchon, p'tit lanchon, jaune lanchon, rouogue lanchon catte, p'tit lànchaon
Anguilla anguilla andgulle d'ieau douoche angulle d'iaoux douce aungùule
Atherina presbyter grasdos
Belone bellone orfi orfi, horfi
Blennius gatturogine co journieaux
Blennius pholis cabot cabot
Callionymus lyra cabot, cabot volant
Centrolabrus exoletus co d'la rocque, co d'rotchi
Clupea alosa flyie
Clupea finta flyînte, minnistre
Clupea harengus héthan herreng ĥéren
Clupea sprattus êprot, p'tit héthan, sardinne sardaenne sardène
Cobitis taenia louoche dé canné, louoche dg'ieau douoche
Conger conger andgulle, congre, fîlerêsse, filot, fouet angulle, andgulle aungùule
Cottus bubalis cabot du dgiâbl'ye, crapaud d'mé, grondîn
Cottus scorpius cabot du dgiâbl'ye, crapaud d'mé, grondîn
Crenilabrus melops chânaise, râbi, trie, pétot, pétchiot, pitonne
Cyclopterus lumpus paffot, poule dg'ieau, poule d'ieau, tambour paffot
Cyprinus carpio carpe
Dasyatis pastinaca raie à didget, têgrêsse, tigre-raie, tîngrelle, tîngue-raie, cârrée, raie, raietelle, rêtelle tigraesse, tigre-raie
Dicentrarchus labrax bar bar, lubin, lubin-boss
Engraulis encrasicolus anchouais
Gadus aeglefinus héthique
Gadus callarias laûdgi
Gadus luscus bouothé, bouosé, fliabeu, tabûle
Gadus merlangus lieu, lieutîn, gris lieu, liotîn, bideau
Gadus morhua mouothue mouorue mouorue
Gadus pollachius lieu, bideau, jaune lieu, vidan, lîn
Gadus virens colîn, nièr lieu muété
Gaidropsarus mediterraneus r'naûd, èrnaûd, èrnard, r'nard, louoche lochu, loche, alputte, alpuche
Galeorhinus galeus haû, haut, tchian d'mé ĥa
Gasterosteus aculeatus êpinnoche dg'ieau douoche
Gobius capito célérîn, cabot
Gobius niger cabot, manchouette, célérîn
Gobius paganellus célérîn, cabot
Hippocampus europaeus j'va d'mé ch'fa d'maïr
Hippoglossus vulgaris fliêtan, halibot
Labrus bergylta couotheux, forgeux, pèrlé, pielé, vèrt dos, vèrte coue, cornelle, vra, pétot, pétchiot, pitonne
Labrus ossifagus vra, allain, coucou, d'mouaîselle
Labrus vulgaris vra
Lamna cornubica rétchîn
Lophius piscatorius scolpîn, raînotte dé mé, paîsson à pouchettes royne dé maïr
Mallotus villosus capelain caplot
Merluccius merluccius mèrluche
Mola mola solé
Molva molva lîn
Mugil capito ouothillard, gris mulet
Mugil lubrosus mulet molet
Mullus surmuletus rouoge mulet rouage molet
Mustelus mustelus bliu, d'mouaîselle
Nerophis lumbriciformis longnez
Nerophis ophidion longnez
Pagellus centrodontus
brême, sarde
Perca fluviatilis pèrche
Pholis gunnellus tchilieuvre dé mé, douoche
Platichthys flesus fliandre, cat
Pleuronectes microcephalus sole
Pleuronectes platessa pliaie plaïe
Raia batis cârrée, raie, raietelle, rêtelle, fliée, fliaue, dravan dravan
Raia clavata cârrée, raie, raietelle, rêtelle
Rhina squatina ange, ange dé mé, mouaine, mouaingne, mouonne, violon
Salmo salar saumon saumaon sâomoun
Salmo trutta truite, saumon, èrnard, r'nard
Sardina pilchardus sardinne sardaenne sardène
Scomber scombrus maqu'thé, maqu'sé macrillot, macré
Scophthalmus maximus turbot turbot, turbour
Scophthalmus rhombus cat, brille
Scylliorhimus canicula tchian d'mé, roussé, rousset, rousse, mataud tchian-rai, brochet, roussaenne, tchian-rousse holbiche
Scylliorhimus stellaris tchian d'mé, rousse, d'mouaîselle biche holbiche
Siphistoma typhle longnez pipe, pipaon
Solea solea sole sole sole
Spinachia spinachia êpinnoche
Spondyliosoma cantharus
brême
Squalus acanthius mataud, brotchet, brochet, d'mouaîselle
Squatina squatina mouaine, mouaingne, mouonne, violon
Syngnathus acus longnez
Thunnus thynnus thon
Tinca tinca tanche
Trachinus draco zèbre
Trachinus vipera vithelîn
Trachurus trachurus cârré
Trigla cuculus rouoge, rouoget
Trigla gurnardus gronnard, gronneux, grondîn, rouoget
Zeugopterus punctatus sole dé rotchi, cat crâsset
Zeus faber dorée, douothée, Jean-Doré Jean-Doraï