Liste des monarques dé Fraunce

De Wikipedia
Aller à : navigation, rechercher
Couorounement de Louis VIII et de Bllaunche dé Castîle à Reims en 1223; ch'est eune miniateure des Graundes Chroninques de Fraunce (d's annaées 1450), gardaée à la Biblliothèque natiounale dé Fraunce
Monarques de Fraunce
Noum Date du rengne Tite dé roué
Famîle des Mérovingians
Faramound 420-428 Du des Frauncs salians
Cllodìoun 428-448 Roué des Frauncs salians
Mérovis 448-457 Roué des Frauncs
Qùildéri I 457-481 Roué des Frauncs salians
Cllovis I 481-511 Roué des Frauncs
Cllodomire 511-524 Roué d'Orléauns
Sigemound 511-524 Roué de Bouorgongne
Thirri I 511-534 Roué de Metz (Âostrasie de l’avenin)
Qùildébert I 511-558
534-558
Roué de París
Roué de Bouorgongne
Cllotaire I 511-561
534-561
558-561
Roué de Neustrie
Roué de Bouorgongne
Roué des Frauncs
Thibert I 534-548 Roué d’Âostrasie
Thibâod 548-555 Roué d’Âostrasie
Qùéribert I 561-567 Roué de Paris
Qùilpéri I 561-584
567-584
Roué de Neustrie
Roué de París
Gountraun I 561-592
584-592
Roué de Bouorgongne
Roué de París
Sigebert I 561-575 Roué d’Âostrasie
Qùildebert II 575-595
592-595
Roué d’Âostrasie
Roué de Paris et de Bouorgongne
Thibert II 595-612 Roué d’Âostrasie
Thirri II 595-613
612-613
Roué de de Bouorgongne
Roué d’Âostrasie
Cllotaire II 584-629
595-629
613-629
Roué de Neustrie
Roué de Paris
Roué des Frauncs
Dagobert I 629-639
632-639
Roué des Frauncs (l’Aqùitanne en meins)
Pllen roué des Frauncs
Qùéribert II 629-632 Roué d’ Aqùitanne
Sigebert III 639-656 Roué d’Âostrasie
Qùildébert l'Adoptaé 656 Roué d’Âostrasie
Cllovis II 639-657
656-657
Roué de Neustrie, de Bouorgongne
Roué d’Âostrasie
Cllotaire III 657-673 Roué de Neustrie, de Bouorgongne
Qùilderi II 662-675
673-675
Roué d’Âostrasie
Otchupe la Neustrie
Thirri III 673-691
679-691
Roué de Neustrie
Roué des Frauncs (ryin qu’en Neustrie).
L’Âostrasie ‘tait és mans de Pépin le Janne
Cllovis III 675 Roué qùiques temps de Neustrie, Bouorgogne et Âostrasie
Dagobert II 676-679 Roué d’Âostrasie
Cllovis IV 691-695 Roué des Frauncs (ryin qu’en Neustrie)
Qùildébert III 695-711 Roué des Frauncs (ryin qu’en Neustrie)
Dagobert III 711-715 Roué des Frauncs (ryin qu’en Neustrie)
Qùilperi II 715-721
719-721
Roué des Frauncs (ryin qu’en Neustrie)
Roué des Frauncs
Cllotaire IV 717-719 Roué d’Âostrasie
Thirri IV 721-737 Roué des Frauncs
Charles Marté 737-741 Maire du palais de l'Âostrasie.
I dusit l'Âostrasie de depis 717
et touote la Fraunce en 721.
Qùilderi III 743-751 Roué des Frauncs
Dinastía Carolingia
Pépin le Couort 751-768 Roué des Frauncs
Charlomaun 768-771 Roué des Frauncs
Charlemangne 768-800
800-814
Roué des Frauncs, pis Empereus des Frauncs
Louis Iyi lé pieus 781-814
814-840
Roué des Frauncs et d'Aqùitanne
Carlos II le Qùénu 843-877
875-877
Roué de Fraunce du Vouêt
Louis II 877-879 Roué de Fraunce du Vouêt
Louis III 879-882 Roué de Fraunce du Vouêt
Charlomaun II 879-884 Roué de Fraunce du Vouêt, d'Aqùitanne et de Bouorgongne
Charles III le Simplle 884-887
881-887
Roué de Fraunce du Vouêt et de l’Êt
Odoun   (Famîle des Roberts) 888-897 Roué de Fraunce du Vouêt
Charles III le Simplle, révenin 898-922 Roué de Fraunce du Vouêt et de Lotaringie
Robert Iyi   (ieun des Roberts) 922-923 Roué de Fraunce du Vouêt
Râou Iyi   (ieun des Roberts) 923-936 Roué de Fraunce du Vouêt
Louis IV d’Outrémé 936-954 Roué de Fraunce du Vouêt
Lothaire 954-986 Roué de Fraunce du Vouêt
Louis V 986-987 Roué de Fraunce du Vouêt
Famîle des Capets
Hue Capet 987-996 Roué de Fraunce
Robert II le Pieus 996-1031 Roué de Fraunce
Ĥenri I 1031-1060 Roué de Fraunce
Phelippe I 1060-1108 Roué de Fraunce
Louis VI le Gros 1108-1137 Roué de Fraunce
Louis VII le Janne 1137-1180 Roué de Fraunce
Phelippe II l’Âogùuste 1180-1223 Roué de Fraunce
Louis VIII lé Lioun 1223-1226 Roué de Fraunce
Louis IX (Saint Louis de Fraunce) 1226-1270 Roué de Fraunce
Phelippe III lé Ĥardi 1270-1285 Roué de Fraunce
Phelippe IV lé Bé 1285-1314 Roué de Fraunce
Louis X 1314-1316 Roué de Fraunce
Jean I de Fraunce lé Pétiotin 1316-1316 Roué de Fraunce
Phelippe V lé Loung 1316-1322 Roué de Fraunce
Charles IV lé Bé 1322-1328 Roué de Fraunce
Famîle dé Valeis
Phelippe VI, fis oû coumte dé Valeis 1328-1350 Roué de Fraunce
Juan II le Bouon 1350-1364 Roué de Fraunce
Charles V 1364-1380 Roué de Fraunce
Charles VI 1380-1422 Roué de Fraunce
Charles VII 1422-1461 Roué de Fraunce
Louis XI 1461-1483 Roué de Fraunce
Charles VIII 1483-1498 Roué de Fraunce
Louis XII, le père du peuplle 1498-1515 Roué de Fraunce
Fraunçoués I, lé roué-quevalyi 1515-1547 Roué de Fraunce
Ĥenri II 1547-1559 Roué de Fraunce
Fraunçoués II 1559-1560 Roué de Fraunce
Charles IX 1560-1574 Roué de Fraunce
Ĥenri III 1574-1589 Roué de Fraunce
Dinastía Borbón
Ĥenri IV lé Graund 1589-1610 Roué de Fraunce et de Navarre
Louis XIII lé Juste 1610-1643 Roué de Fraunce et de Navarre
Louis XIV lé Graund (le Roué-Solé) 1643-1715 Roué de Fraunce et de Navarre
Louis XV le Byinaimaé 1715-1774 Roué de Fraunce et de Navarre
Louis XVI 1774-1791
1791-1792
Roué de Fraunce et de Navarre
Roué des Fraunçais
Révolutioun fraunçaise
Prémyi Empire (famîle Bonaparte)
Napoléioun Bonaparte 1804-1814 et 1815 Empereus des Fraunçais
Famîle dé Bouorboun
Louis XVIII 1814-1815 et 1815-1824 Roué de Fraunce
Charles X 1824-1830 Roué de Fraunce
Famîle d’Orléauns
Louis-Phélippe I 1830-1848 Roué des Fraunçais
Segound Empire
Napoléioun III 1852-1870 Empereus de Fraunce