Liste des capitales

De Wikipedia
Aller à : navigation, rechercher

Vechin, pllèchies dauns l'orde de l'alaphabet, la liste des capitales des pais du mounde.

État Capitale
Flag of Afghanistan.svg Affeganîn Cabou
Flag of South Africa.svg Afrique-du-Su Lé Cap et Prétorie
Flag of Albania.svg Albanîn Tirane
* Petite-Albanîn (Kosowo) Pristène
Flag of Algeria.svg Algérie Algyi
Flag of Germany.svg Allemangne Berlin
Flag of Australia.svg Âostralie Caumberre
Flag of Austria.svg Âotriche Vienne (Âotriche)
Flag of Saudi Arabia.svg Arabie Sâodite Riyade
Flag of Armenia.svgArménîn Érévaun
Flag of Andorra.svgAundorre Aundorre-la-Vuule
Flag of Angola.svg Aungôla Luaunda
Flag of Antigua and Barbuda.svg Îles d'Auntique et de Barbude Saint-Jeaun-d'Auntique
Flag of Azerbaijan.svg Azérie Bacou
Flag of Iraq.svg Babylonîn (Iraq) Baguedade
Flag of the Bahamas.svg Îles Baĥamas Nassâo
Flag of Bahrain.svg Baĥène Maname
Flag of Barbados.svg Île dé la Barbade Bridgetown (Pountville)
Flag of Bangladesh.svg Baunglladèche Daque
Flag of Belgium.svgBelgique Brusselle
Flag of Belize.svg Belize Belmopaun
Flag of Benin.svg Bénin Port-Neu
Flag of Belarus.svg Blaunche-Russie Minsque
Flag of Myanmar.svg Birmanîn Naypyidaw
Flag of the Czech Republic.svg Boĥême (républlique tchièque) Prague
Flag of Bolivia.svg Bolivie La Pais
Bosnie-et-Ĥerzégovène Sarajève
Bossouana Gaborône
Bouotaun Thimefou
Bouroundie Boujoumboure
Brési Brésilia
Bruneî Bandar-Séri-Bégahouane
Flag of Bulgaria.svg Bulgarie Sophie
Burqùinafaso Ouagadougou
Cameroune Yâoundé
Flag of Canada.svg Canada Ottahoua
Cap-Vert Praia
Catar Doĥa
Caumboudge Phnom Penh
Cazaqùie Astane
Ceilaun Coloumbe
Chente-d'Afrique Baungùi
Chili Saint-Jaque-du-Chili
Chène Péqùin
Île dé Chypre Nicosie
Cohouête Madinat al-Kuwait
Coloumbie Bogota
Îles des Comôres Moroni
Coraée-du-Nord Pioungue-Yaungue
Coraée-du-Su Sêou
Côte-d'Ivyire Yamoussoukro
Flag of Croatia.svgCroassie Zagrèbe
Coungo-du-Nord Brazzaville
Coungo-du-Su Kinechasse
Dannemâr Copèneĥague
Île dé la Dominique Rosiâo
Équateu Qùito
Flag of Egypt.svg Égypte Lé Tchiaîre
Émirats-arabes-unins Abouo-Dabi
Ergentène Bouones-Aîres
Éritraée Asmare
Eslovaqùie Prêsbouo
Eslovénîn Lubiane
Flag of Spain.svg Espangne Madri
Estonîn Talène
États-unins-d’Amérique Washington
Étìopie Addisabbêbe
Îles dé Fidji Souve
Finlaunde Ĥelsinqùi
Formôse (Tai’wai) Taipeî
Flag of France.svg Fraunce Paris
Gaboun Libreville
Gana Accra
Gâtémala Gâtemale
Gaumbie Baunjou
Georgie Tiblissi
Flag of Greece.svg Graêce Athène
Île dé la Grénade Saint-Jore-dé-la-Grénade
Graund-Gùinaée Conakry
Petite-Gùinaée Bissâo
Gùinaee-du-Golfe Malabe
Gùuhianne-de-l’Êt (Suriname) Paramaribe
Gùuhianne-du-Vouêt Georgetown (Joreville)
Ĥaïti Port-au-Prinche
Ĥoundura Tégùucigalpa
Flag of Hungary.svg Ĥoungrie Budapest
Inde Déli-la-Neûve
Indonésie Jacarta
Irlaunde Dubelin
Islaunde Réqùavy
Israêl Jérusalème
Flag of Italy.svg Italie Rome
Jamaïque Kingston (Rouéville-dé-Jamaïque)
Japoun Tokyo
Jibouoti Jibouoti
Jourdanîn Amane
Lâos Vyinetiane
Létonîn Rigue
Flag of Lesotho.svg Lézotho Maserou
Flag of Lebanon.svg Libaun Beiroute
Flag of Liberia.svg Libérie Monrovia
Flag of Liechtenstein.svg Lichtenstein Vaduz
Lituanîn Vilnius
Lussembouo Lussembouo
Flag of Libya.svg Libie Tripoli
Flag of Macedonia.svg Basse-Macédouène Escopié
Îles du Mach’cha Dalape-Uliga-Darrite
Flag of Madagascar.svg Madagascar Tana
Malahoui Liloungoué
Flag of Malaysia.svg Malaisie Kuala Lumpur
Îles des Maldives Malé
Flag of Mali.svg Mali Bamaque
Îles dé Malte La Valette
Flag of Mauritania.svg Mâorétanîn Nouaguechote
Île dé Mâorice Port-Louis
Flag of Morocco.svg Maro Rabat
Flag of Mexico.svg Messique Messico
Micronésie Paliqùire
Basse-Môldavie (Moldova) Quichenâo
Moungolie Ulan Bator
Flag of Sierra Leone.svg Mounts-ès-Liouns (Sierra Leone) Villelibe
Flag of Monaco.svg Mouorge Monaco
Mozaumbique Mapoute
Flag of Namibia.svg Namibie Windhoek
Île dé Nâorou Yaren
Neirmount Podegorique
Népâo Catemaundou
Flag of Nicaragua.svg Nicaragùa Manague
Flag of Nigeria.svg Nigérie Abouja
Flag of Niger.svg Nigritie Niamey
Flag of Norway.svg Norvêgue Oslo (Christiania)
Flag of New Zealand.svg Nouvelle-Zélaunde Wellington
Ômaun Muscade
Ouzebéqùie Tasqùente
Pais-Bas Aunsterdan et La Ĥaie
Îles des Palâos Corrôre
Panama Paname
Papouasie-Nouvelle-Gùinaée Port-Moresby
Paqùie Islameville
Paragùay Ascensioun
Pérouo Lime
Perse (Iraun) Téĥiraun
Îles Phelippènes Manîle
Polongne Varsavie
Portùuga Lisboune
Qùenia Nairobi
Qùirgùisie Bisqùé
Qùiribati Tarawa-du-Su
Riche-Côte Saint-Jaosé
Île du Riche-Port Saint-Jeaun-du-Riche-Port
Roioume-Unin Loundre
Rouanda Qùigali
Roumanîn Bucarest
Russie Môscou
Îles dé Saint-Chrêtoflle et de Névis Basseterre
Saint-Domingue Saint-Dominique-d'Espangnola
Saint-Marin Saint-Marin
Île dé Sainte-Lucie Castrie
Saint-Sâoveu Saint-Sâoveu
Îles dé Saint-Thoumas et du Prinche Saint-Thoumas
Îles dé Saint-Vincent et des Grénadènes Kingstown (Rouéville-dé-Saint-Jore)
Îles dé Salomoun Ĥoniarie
Île dé Samoa Apia
Senégalie Dacare
Serbie Belgrade
Île des Seychêles Port-Victoria
Singapoure Singapoure
Somalie Mogadiscio
Souazie Embabane
Sououdaun Cartoume
Suêde Étoqueĥou
Suisse Berne
Syrie Damasque
Tagiqùie Duchaumbe
Taunzanîn Dodôme
Tchade N'Djamênè
Tchuba La Ĥavane
Thaïlaunde Bangkôk
Île du Timor-de-l’Êt Dili
Togo Lomé
Tounga Noukoualoffe
Îles dé la Trinetaée et de Tabago Port-d’Espangne
T’nisie Tunis
Turqùie Aunchire
Turqueménîn Achegabat
Tuvalou Founafouti
Ucraîne Kiêf
Uganda Kampala
Urougùay Mountvidéo
Vanouatou Port-Ville
Flag of the Vatican City.svg Vaticaun Vaticaun
Vénézuéla Caraque
Vyitename (vuule Indochène) Ĥanoué
Flag of Yemen.svg Yémène Sahane
Flag of Zambia.svg Zaumbie Lusaque
Zimebaboué Harare