Liste des pays du monde

De Wikipedia
Aller à : navigation, rechercher

Né v'chîn eune liste des pays du monde:

Normaund de la Graund'Terre Jèrriais
Affeganîn Afghanistan
Afrique-du-Su Afrique du Sud
Albanîn Albannie
Petite-Albanîn (Kosovo) Kosova
Algérie Algérie
Allemangne Allémangne
Âostralie Australie
Âotriche Autriche
Arabie Sâodite Arabie Saudi
Arménîn Arménie
Aundorre Andorre
Aungôla Angola
Îles d'Auntique et de Barbude Antigua et Barbuda
Azérie Azerbaidgian
Babylonîn (Iraq) Iraq
Îles Bahamas Bahames
Bahène Bahrain
Île dé la Barbade Barbados
Baunglladèche Bangladesh
Belgique Belgique
Belize Bélize
Bénin Benin
Blaunche-Russie Bêlarus
Birmanîn Myanmar
Bohême (républlique tchièque) Républyique Tchèque
Bolivie Bolivie
Bosnie-et-Herzégovène Bosnie et Herzegovina
Bossouana Botswana
Bouotaun Bhutan
Bouroundie Burundi
Brési Brési
Bruneî Brunei Darussalam
Bulgarie Bulgarie
Burqùinafaso Burkina Faso
Cameroune Cameroun
Canada Cannada
Cap-Vert Vèrt Cap
Catar Qatar
Caumboudge Cambodge/Cambodia
Cazaqùie Kazakhstan
Ceilaun Sri Lanka
Chente-d'Afrique Républyique Centrafritchaine
Chili Chile
Chène Chinne
Républyique du Peupl'ye d'la Chinne
Île dé Chypre Chypre
Cohouête Kuwait
Coloumbie Colombie
Îles des Comôres Comores
Coraée-du-Nord Corée du Nord
Coraée-du-Su Corée du Sud
Côte-d'Ivyire Côte d'Iviéthe
Croassie Croatie
Coungo-du-Nord Congo
Coungo-du-Su Républyique Démocratique du Congo
Dannemâr Dannemar
Île dé la Dominique Dominica
Équateu Êquateur
Égypte Êgypte
Émirats-arabes-unins Émithaux Arabes Unnis
Ergentène Argentinne
Éritraée Eritrea
Eslovaqùie Slovaquie
Eslovénîn Slovénie
Espangne Espangne
Estonîn Estonnie
États-unins-d'Amérique Êtats Unnis d'Améthique
Étìopie Êthiopie
Îles dé Fidji Fiji
Finlaunde Fînlande
Formôse (Tai'wai) Taiwan
Fraunce France
Gaboun Gabon
Gana Ghana
Gâtémala Guatémala
Gaumbie Gambie
Georgie Georgie
Graêce Grêce
Île dé la Grénade Grénada
Graund-Gùinaée Dginnée
Petite-Gùinaée Dginnée-Bissau
Gùinaee-du-Golfe Dginnée d'l'Êquateur
Gùuhianne-de-l'Êt (Suriname) Suriname
Gùuhianne-du-Vouêt Dguyana
Haïti Haiti
Houndura Honduras
Ĥoungrie Hongrie
Inde Înde
Indonésie Îndonésie
Irlaunde Républyique d'Irlande / Irlande du Nord
Islaunde Islande
Israêl Israël
Italie Italie
Jamaïque Jamaïque
Japoun Japon
Jibouoti Djibouti
Jourdanîn Jourdain
Lâos Laos
Létonîn Lettonnie
Lézotho Lésotho
Libaun Liban
Libérie Libérie
Lichtenstein Liechtenstein
Lituanîn Lithuanie
Lussembouo Luxembourg
Libie Libye
Basse-Macédouène Macédoine
Îles du Mach'cha Îles Marshall
Madagascar Madagascar
Malahoui Malaoui
Malaisie Malaysie
Îles des Maldives Maldives
Mali Mali
Îles dé Malte Malte
Mâorétanîn Mauritannie
Île dé Mâorice Île Maurice
Maro Maroc
Messique Mexique
Micronésie Micronésie
Basse-Môldavie (Moldova) Moldova
Moungolie Mongolie
Mounts-ès-Liouns (Sierra Leone) Sierra Leone
Mouorge Monaco
Mozaumbique Mozambique
Namibie Namibie
Île dé Nâorou Nauru
Neirmount Nièrmont
Népâo Népal
Nicaragùa Nicaragua
Nigérie Nigérie
Nigritie Nigèr
Norvêgue Norouague
Nouvelle-Zélaunde Nouvelle Zélande
Ômaun Oman
Ouzebéqùie Uzbekistan
Pais-Bas Pays Bas
Îles des Palâos Îles Palau
Panama Panama
Papouasie-Nouvelle-Gùinaée Papua Nouvelle Dginnée
Paqùie Pakistan
Paragùay Paraguay
Pérouo Pérou
Perse (Iraun) Iran
Îles Phelippènes Ph'lippinnes
Polongne Polongne
Portùuga Portûnga
Qùenia Kenya
Qùirgùisie Kyrgyzstan
Qùiribati Kiribati
Riche-Côte Costa Rica
Île du Riche-Port Puerto Rico
Roioume-Unin Rouoyaume Unni d'la Grande Brétangne et d'l'Irlande du Nord
Rouanda Rwanda
Roumanîn Roumanie
Russie Russie
Îles dé Saint-Chrêtoflle et de Névis Saint Kitts et Nevis
Saint-Domingue Républyique Dominnicaine
Saint-Marin Saint Mathîn
Île dé Sainte-Lucie Sainte Lucie
Saint-Sâoveu El Salvador
Îles dé Saint-Thoumas et du Prinche São Tomé et Principe
Îles dé Saint-Vincent et des Grénadènes Saint Vîncent et les Grénadinnes
Îles dé Salomoun Îles Solomon
Île dé Samoa Samoa
Senégalie Sénégal
Serbie Sèrbie
Île des Seychêles Seychelles
Singapoure Sîngapour
Somalie Somalie
Souazie Swaziland
Sououdaun Soudan
Suêde Suède
Suisse Suisse
Syrie Syrie
Tagiqùie Tajikistan
Taunzanîn Tanzania
Tchade Tchad
Tchuba Cuba
Thaïlaunde Thaïlande
Île du Timor-de-l'Êt Timor d'l'Êst
Togo Togo
Tounga Tonga
Îles dé la Trinetaée et de Tabago Trinidad et Tobago
T'nisie Teunnisie
Turqùie Turtchie
Turqueménîn Turkmenistan
Tuvalou Tuvalu
Ucraîne Ukraîne
Uganda Uganda
Urougùay Uruguay
Vanouatou Vanuatu
Vaticaun Vatican
Vénézuéla Venezuela
Vyitename (vuule Indochène) Vietnam
Yémène Yemen
Zaumbie Zambia
Zimebaboué Zimbabwé

D'aut's pays et tèrritouaithes[amendaer | modifier le wikicode]

Viyiz étout[amendaer | modifier le wikicode]